Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Együttműködési keretszerződést írt alá az USA 20 legnagyobb egyeteme között jegyzett Rice University-vel a gyöngyösi főiskola

Együttműködési keretszerződést írt alá az USA 20 legnagyobb egyeteme között jegyzett Rice University-vel a gyöngyösi főiskola

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az amerikai egyetem a KRF-en folyó távérzékelési kutatások eredményeit megismerve szövetkezett a gyöngyösi intézménnyel.

Gyöngyös hívja Houstont, de nem az űrbázist. A legmodernebb technológiát bevetve kötötte meg legújabb nemzetközi keretszerződését a Károly Róbert Főiskola. Az itt látható James Coleman, a texasi RICE Egyetem rektorhelyettese a világ túlfelén élőben követte, hogyan véglegesítik a két felsőoktatási intézmény megállapodását itt, Gyöngyösön.

A RICE kevés kelet-európai tudományos kapcsolattal rendelkezik, ezért fontos ez az esemény, mondta a szakember. Az USA itteni nagykövetségének képviselője is üdvözölte a szerződés aláírását.

Leginkább a számítástechnika és a vegyészet területén kapcsolódnak össze a magyar és az amerikai kutatási szálak, bizonyítva, hogy Magyarország tudományos élete még mindig a világ élvonalában van – fűzte hozzá Timothy Betts. A Rice Egyetem kiemelkedő partnere lesz a KRF-nek, hiszen Texasban már az eddig csak az űrkutatásban és a hadászatban elérhető adatfeldolgozási módszereket alkalmazzák.

A két intézmény esetében a közös nevező a légi távérzékeléses képalkotás területe, amelynél a KRF már a világ számos területén, több vészhelyzet feldolgozásánál bizonyította felkészültségét.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-03-01 )

Tovább az archívumra