Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Víz Világnapja alkalmából rendeztek konferenciát a Károly Róbert Főiskolán

A Víz Világnapja alkalmából rendeztek konferenciát a Károly Róbert Főiskolán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az előadások között szó volt hazánk elmúlt évekbeli vízügyi problémáiról: a bel- és árvizekről; valamint hazánk kiváló édesvízi adottságainak környezettudatos kiaknázhatóságáról is. Még 1994-ben, egy ENSZ konferencián nyilvánították március 22-ét a Víz Világnapjává. Azóta minden évben ez a nap a víztudatosság napja, melynek legfontosabb célja a figyelemfelkeltés: az emberiség jelenének és jövőjének sorsa azon múlik, miképp bánik vízkészleteivel.

A Károly Róbert Főiskola a ’zöld főiskola’ címért már eddig is rengeteg tett. A számtalan tudományos kutatás és nemzetközileg elismert eredmények mellett azonban azért is mindent megtesz, hogy diákjait környezettudatosságra oktassa [konferenciás képek]. Ezen a napon a főiskola ÖKO klubjának tagjai különböző talaj-, és vízmintákat vettek környező vizeinkből, és azok minőségét vizsgálták meg [OKÖ Klubos képek].

Az egész napos rendezvényen a délelőtti előadások leginkább az egészségturizmusról szóltak, míg a délutáni előadók a vízgazdálkodás, és vízminőség szempontjából osztották meg tapasztalataikat a téma iránt érdeklődőkkel. Elhangzott az is, hogy a Föld teljes vízkészletének csupán 2,8%-a édesvíz, és ennek is csak egy töredéke hasznosítható. Ez elvben 20 milliárd ember számára elegendő vízmennyiség, a földrajzi eloszlásának egyenlőtlensége miatt, azonban közel másfél milliárd ember szomjazik nap mint nap bolygónkon.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2011-03-24 )

Tovább az archívumra