Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Véradónap

Véradónap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A nyári megnövekedett vérigény kielégítésére a Vöröskereszt folyamatosan szervez véradásokat Gyöngyösön és környékén is. Holnap – csakúgy, mint ma – a Kolping Házban várják a donorokat, akik a tervek szerint a jövőben akár sms-ben is értesülhetnek a következő véradás idejéről és helyéről. Aki szeretne ilyen szolgáltatást már jelentkezhet, de a rendszer kiépítése körül még van némi bizonytalanság.   

A hőség ellenére ma már az első órában 50-en jelentkeztek véradásra ma délután. A szervezők két nap alatt összesen 200 donorra számítanak. A kánikula miatt térségünkben is egyre több a közúti baleset, ezért fontos, hogy elegendő legyen a vérkészlet, de tudni kell, hogy ilyen melegben a véradás jobban megviseli a szervezetet, mint máskor. Ezért a jelentkezőknek nem csak arra kell figyelniük, hogy ne hagyják otthon TB kártyájukat és személyi igazolványukat, hanem arra is, hogy egyenek és bőven igyanak is a beavatkozás előtt. 

A véradók, ha akartak feliratkozhattak egy listára is, a Vöröskereszt ugyanis SMS postaszolgálat elindítását tervezi a jövőben. A nyilvántartott donorokat szöveges üzenetben értesítenék a következő véradás helyéről és időpontjáról, azt is figyelembe véve, hogy a címzett esetében eltelt-e már az az idő, amit két véradás között ki kell hagyni. A rendszerrel kapcsolatban sok még a bizonytalanság, de az adatgyűjtést már megkezdte a gyöngyösi szervezet is.

Egy óra alatt az 50 véradóból több mint 30-an iratkoztak fel a SMS szolgáltatást igénylők listájára. Ezt holnap is bárki megteheti, mert a Vöröskereszt gyöngyösi szervezete pénteken is várja a véradókat reggel 8 és délután 3 óra között a Kolping Házban.


Az Aktuális napi hírei (2006-07-20 )

Tovább az archívumra