Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már júliusban rendkívüli ülésen a gyöngyösi képviselők

Már júliusban rendkívüli ülésen a gyöngyösi képviselők

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nyári szünete első havában rendkívüli ülésre gyűlt össze a gyöngyösi grémium. A testület döntött az Arany János Iskola felújításáról, és az Abasár-Gyöngyös Intézményfenntartó Társulása néhány új feladatáról is.

Az önkormányzat korábbi elképzeléseinek megfelelően döntés született az Arany János Általános Iskola Jeruzsálem úti épületének korszerűsítéséről, és ehhez 8 új tanterem, egy új konyha és egy tornaszoba építéséről. Az iskolaépület felújítását és bővítését várhatóan nyílt közbeszerzési folyamat után végzik el. A testület erre a feladatra áfa nélkül 180 millió forintot hagyott jóvá. Az iskola szakmai vezetőivel, szülőkkel, és a felügyeleti szervezetekkel folytatott folyamatos egyeztetések során szinte napról napra változott a határozati javaslat. A kivitelezési munkákat 2007. augusztus 1-ére kell befejezni, az ez után következő átköltözés tervezett időpontja 2007. augusztus 20-ra módosult. A Budai Nagy Antal téri épület a költözés után egy élelmiszerlánc számára kerül értékesítésre.

Szó esett még az önkormányzati kötvénykibocsátással kapcsolatos pályázati felhívásról, amelynek győztese a Raiffeisen Bank lett 7 és fél éves türelmi idővel, 750 millió forint névértéken. Az Abasár-Gyöngyös Szociális Intézményfenntartó Társulás megállapodása is módosításon esett át, új elem a szenvedélybetegek és pszichiátriai betegek közösségi ellátása, és az intézményi ellátás 100 főre bővítése.

A rendkívüli ülés végén döntöttek a kisebbségi és az önkormányzati választási bizottságok tagjainak személyéről is.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2006-07-20 )

Tovább az archívumra