Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vitatott támogatás

Vitatott támogatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Rendelet-változtatásokról döntöttek a képviselők
A nyári szünet előtti utolsó ülésén közel negyven előterjesztést tárgyalt meg a gyöngyösi képviselő-testület, amely több önkormányzati rendeletet is módosított. A polgármester a GYAK-nak megszavazott 10 millió forintos támogatás kapcsán kijelentette: élni fog a törvény adta vétójogával.

A képviselő-testület módosította környezetvédelmi rendeletét, ezzel pedig az égetésre vonatkozó szabályokat. Július elsejétől égetni -csak a kerti munkákhoz kapcsolódó időszakban – az 500 m2-t meghaladó méretű kertes lakóingatlanokon, valamint azokon az ingatlanokon lehet, amelyekről nem szállítják el a hulladékot.

A képviselő-testület módosította a műemlékingatlanok felújításához igényelhető támogatások szabályait, így azokra július elsejétől egységes támogatási rendszer vonatkozik. Az új szabályozás célja, hogy a város műemlék-épületei megszépüljenek, függetlenül attól, milyen tulajdonban vannak.

A képviselő-testület első fordulóban tárgyalta a város új sportkoncepcióját és a 2020-ig szóló gazdaságfejlesztési programját, mindkét dokumentum ősszel kerül újra a grémium elé. A grémium második fordulóban tárgyalta, és el is fogadta az önkormányzat új versenyszabályzatát, amelynek célja, hogy a közpénzek felhasználása átláthatóbb módon és hatékonyabban történjen

A testület hosszasan vitázott a Gyöngyösi Atlétikai Klub támogatásáról. A GYAK 10 millió forintos támogatását a grémium korábban a céltartalékok között szerepeltette, kifizetésének feltételéül pedig a labdarúgócsapat NB III-ban való bennmaradást támasztotta. Ezt a klub nem teljesítette, a testület mégis úgy döntött, hogy felszabadítja a forrást, és kifizeti a GYAK részére a támogatást. Hiesz György polgármester azonban az ülésen úgy fogalmazott: addig nem engedélyezi a támogatás kifizetését, amíg a klub részletes szakmai koncepcióban nem vázolja szakmai elképzeléseit, különösen az utánpótlás-nevelés területén. A testület ugyanakkor jóváhagyta az utánpótlás-nevelésben feladatot vállaló sportszervezetek teremhasználati díjának támogatását. A döntés értelmében az önkormányzat a KLIK-nek fizetendő díjak 80 százalékát vállalja át az egyesületektől.

A testület emellett fejlesztési pályázatok benyújtásáról is döntött: az önkormányzat az Epreskert Úti Tagóvoda fejlesztésére, a Kálvária-partra vezető Dr. Harrer Ferenc lépcső felújítására, a Csalogány utca részleges felújítására és a Kömlei Károly Sporttelep infrastrukturális fejlesztésére kíván pályázni. Az ötven százalékos támogatottságú pályázatok összértéke megközelíti a 85 millió forintot.

A képviselők elfogadták, hogy a polgármester felvegye a kapcsolatot a törökországi Manisa városával testvérvárosi együttműködés előkészítése céljából. A 350 ezres lélekszámú Manisával gazdasági téren is nyílik együttműködési lehetőség.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Sport7 1. rész – sport magazin
10:01
Reklám
10:03
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
11:12
Reklám
11:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Hókirálynő 3. rész
18:14
Zeneiskolások előadása - Ender Martin Dániel - Lohmann: Bajor polka
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:02
Reklám
19:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság