Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bálázócsarnok

Bálázócsarnok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Átadták az új szelektív hulladékválogató és bálázó csarnokot Gyöngyösön. Az 56 millió Ft-ból megvalósuló beruházás, a szolgáltatás színvonalát növeli és segíti a hulladékgazdálkodás fejlesztését.

Már lezajlott a próbaüzem, sorakoznak a préselt hulladékbálák az új szelektív hulladékválogató udvarán. A Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Szolgáltató Kft. gyöngyösi cégcsoportja, a térség 13 településén 65 ezer lakosnak és több mint 200 gazdálkodónak biztosítja a hulladékszállítási közszolgáltatást.

Az 56 millió Ft-ból megvalósuló beruházás, jelentősen segíti a hulladékgazdálkodás fejlesztését, növeli a szolgáltatás biztonságát- tette hozzá az ügyvezető az avató ünnepségen. A helyi hulladékkezelő udvarán épült közel 300 négyzetméteres válogató és bálázó csarnokban 6 állásos futószalagon történik majd a szelektíven gyűjtött hulladékok tömörítése és bálázása.

Az udvaron 8-10 kamionnyi bálázott hulladék átmeneti tárolását tudják megoldani, ahonnan azokat a hasznosító művekbe szállítják. Idén nagyon sok törvénymódosítást fogadott el a parlament és januártól a lakosságnak ezeket a változásokat végre kell hajtani környezetünk megóvása érdekében, ezért a lakosok együttműködésére számít a polgármester.

Fontos hogy a lakosság részére biztosított sárga kukákat vegyék át a társasházakban élők is- tette hozzá a polgármester. A bálázó csarnokban 15-en dolgoznak majd, a létesítmény üzembe helyezése 8 új munkahelyet teremtett.


Tovább az archívumra