Kezdőlap » Egyéb » Sajtóközlemény – Gyöngyösi értékek a filmvásznon

Sajtóközlemény – Gyöngyösi értékek a filmvásznon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!


Gyöngyösi TV Nonprofit Kft 2019. szeptember 30-án indította útjára TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00755 azonosítószámú projektjét, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.

A szervezet 2.500.000.- forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatásra vált jogosulttá. A támogatás mértéke: 100 % -os, amelynek segítségével megjelenhetnek „Gyöngyösi értékek a filmvásznon”.

A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00755 azonosítószámú projekt a CLLD „A társadalmi integrációt erősítő közösségfejlesztési programok fejlesztése” keretösszegből nyert 2.500.000.- forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás.

A Gyöngyös Városi Televíziót üzemeltető szervezet projektjének fő célja két gyöngyösi tematikájú dokumentumfilm készítése, valamint egy digitalizáló berendezés beszerzése.

A Gyöngyösi Tv Nonprofit Kft. a korábbi években már helyi műhelyként több dokumentumfilmet készített el, a projekt legfőbb célja ezen értékek digitalizált megismertetése a helyi lakossággal.

Továbbá szintén ennek a projektnek a keretében 2 új dokumentum felvétel készítését is vállalták, melyek szintén bemutatásra kerülnek (Gyöngyös – a rendszerváltás idején; Gyöngyös – 1956. dokumentumfilm).

Jelen projekt megvalósulása nagyban hozzájárul a helyi lakosok társadalmi integrációjához, valamint a mozi, mint közösségi élmény kifejezetten jó közösségfejlesztő tevékenység, erre rásegít a filmeket követő beszélgetés.

A bemutatók dátum szerint jól csoportosítottan az adott ünnepre, vagy eseményhez tematikusan kapcsolódtak. Ilyen jellegű kezdeményezés helyben még nem volt, így projekt igazán innovatív volt.

A vetítést követő műhelyfoglalkozásokban (6 alkalom) a résztvevők aktívan vehettek részt.

A Gyöngyösi Tv Gyöngyös Város Kulturális Koncepciójában önálló fejezetet kapott, így a projekt jól illeszkedik ebbe a koncepcióba.