Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hamis hirdetés

Hamis hirdetés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megtévesztő hirdetésekkel akciós tűzifát reklámoznak az Egererdő nevével. Mint megtudtuk, nem csak itt, az Északerdő nevében is hasonló akciókat hirdetnek. A szórólapokon akácot, tölgyet és bükkfát is kínálnak, de szenet is vásárolhatunk a csalóktól. A Mátrafüredi Erdészet vezetője elmondta: a társaság nem folytat hasonló tevékenységet és arra kéri a lakosokat, hogy csak megbízható és ellenőrzött forrásból vásároljanak tüzelőt.

Tűzifa akció az Egererdőtől. Ezt hirdeti egy látszólag hitelesnek tűnő szórólap. Ez ne tévesszen meg senkit, csalók élnek vissza a társaság nevével. Az Egererdő Zrt.-t egy vásárló tájékoztatta, hogy szórólapokon hirdetik olcsón a tüzelőt. A Mátrafüredi Erdészet vezetője elmondta: társaságuk nem folytat hasonló tevékenységet, de a szórólapon található telefonszámot ők is tárcsázták.

315_1836_01

– Némi hebegés-habogás után az volt a válasz, hogy nyomdai hiba történt, nem Egererdő, hanem Égererdő. Tehát sajnos van arra úgy tűnik jogi kiskapu, hogy ne induljon eljárás az ilyen csalókkal szemben – mondta Dudás Béla.

Mi is felhívtuk a hirdetőt, egy férfi azt mondta: csak nagy mennyiségben szállítanak házhoz tűzifát mázsajeggyel együtt.

Dudás Béla felhívja a lakosok figyelmét, hogy az akciósan hirdetett tűzifákat érdemes jól átnézni, mert a mennyiséget sokszor nem nettóban mérik, vagy nem elég száraz a fa. Ezért fontos, hogy megbízható és ellenőrzött forrásból vásároljunk tüzelőt.

Dudás Béla azt javasolja, ha méteres fát szeretnénk, érdemes az erdőről megvásárolni, a társaság gyöngyösi fatelepén pedig hasított fát is választhatunk, amelyhez mázsajegyet és számlát is adnak.


Tovább az archívumra