Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idősek karácsonya

Idősek karácsonya

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Karácsonyi ünnepséget rendeztek az Idősek Bentlakásos Otthonában, Gyöngyösön. Ajándékkal, énekkel, és a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola növendékeinek műsorával készültek az intézmény dolgozói és a városvezetés, a lakók számára. Az eseményen a hozzátartozók is tiszteletüket tették.

– Mi és kollégáink is tudunk önöknek adni a mi szeretetünkből, és gondoskodásunkból, de szükségünk van arra a szeretetre is, ami az intézmény falain kívülről érkezik, az önkormányzattól, a város lakóitól, a város intézményitől, mert nap, mint nap tanúbizonyságot tesznek arról a gondoskodó figyelemről, ami azt mutatja, hogy az idősek, a városban, a járásban élő idős emberek igenis fontosak – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Maka Piroska igazgató, az Idősek Bentlakásos Otthonában élők számára megrendezett karácsonyi ünnepséget, amelyet évről évre nagy készülődéssel állítanak össze a szervezők. Az idei azonban már az újonnan elkészült közösségi térben, családi hangulatban zajlott.

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola diákjai egy tánccsokorral lepték meg a szépkorúakat.

Hiesz György polgármester szerint nagyon fontosak az ilyen jellegű rendezvények, de a legfontosabb az, hogy otthonuknak tekintsék a lakók ezt az intézményt.

– Igazából akkor lennék nyugodt és boldog, hogy ha azt érezném, és önök is azt éreznék, hogy ez tényleg az otthonuk lehet – fogalmazott.

Dr. Tatár László alpolgármester pohárköszöntőjével, ajándékozással és bejgli-kóstolással ért véget az ünnepség. De ahogy minden alkalommal, idén is köszöntötték azokat a lakókat is, akik egészségügyi állapotuknál fogva nem tudnak részt venni ilyen közösségi programokon.


Tovább az archívumra