Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Víkendházak is leégtek a Sárhegyen

Víkendházak is leégtek a Sárhegyen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Talán egy gondatlan tűzgyújtás, talán az elhúzódó hőség volt az oka annak, hogy ma délben kigyulladt a Sárhegy. A mintegy két órán át pusztító tűznek főként gyümölcsösök estek áldozatul, de fél tucat hétvégi ház is leégett.

A városból is jól lehetett látni, ahogy órákon keresztül füstöl a Sárhegy déli vége. A gyöngyösi tűzoltóságra pontban délben érkezett a riasztás arról, hogy ég a hegy Abasár felőli oldala. A gyöngyösiek két fecskendővel és egy gyorsbeavatkozó egységgel vonultak a helyszínre. A feltámadt szél miatt tartani lehetett attól, hogy a tűz felerősödik és továbbterjed, ezért hamarosan csatlakoztak hozzájuk a hevesi, a hatvani, és a jászberényi hivatásos tűzoltók, és megérkeztek a jászárokszállási, markazi és abasári önkéntesek is. Főként az aljnövényzet és a gyümölcsfák égtek.  A lángok terjedésének gyorsaságára jellemző, hogy 4-5 hétvégi ház is a tűz martaléka lett.

Nagy László ügyeletes tűzoltó zászlós tájékoztatása szerint a mai tűz mintegy 20-22 hektáros területen pusztított. Szerencsére személyi sérülés nem történt, a tűz okát szakértők bevonásával vizsgálják. A tűzoltóság ismételten felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a kánikulára való tekintettel csakis fokozott figyelem mellett gyújtsanak tüzet, hiszen hetek óta nem esett eső.

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra