Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Heves és Kovászna megye testvérkapcsolatának 5. évfordulóját ünnepelték Detken

Heves és Kovászna megye testvérkapcsolatának 5. évfordulóját ünnepelték Detken

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ebből az alkalomból megrendezett 2 magyar-magyar találkozón nem csak a megyék, hanem a testvérkapcsolatokkal rendelkező községek küldöttségei is részt vettek. A találkozó témája a meglévő együttműködések továbbfejlesztése volt, immáron az Európai Unióban.

Öt éve, hogy Heves és Kovászna megye együttműködési megállapodást írt alá, 4 éve, hogy ennek a kapcsolatnak már szobra is áll Detk községben. A testvérmegyék közötti együttműködés szociális, kulturális és idegenforgalmi téren egyaránt gyümölcsöző. Ennek motorja az immár 15 éves testvérkapcsolattal rendelkező Detk és Bodok. Utóbbi községből a mostani magyar-magyar találkozóra tapasztalatot gyűjteni jöttek, főként a LEADER programról.

Jelenleg 5 Kovászna megyei településnek van Heves megyei testvérkapcsolata, ennél azonban az erdélyiek szerint is többre lenne szükség.

Tanulni valója mindkét félnek van a másiktól. A romániai szakemberek a mi uniós tapasztalatainkból profitálhatnak, az itthoniak viszont az uniós források sikeres lehívását illetően tanulhatnak az erdélyiektől. Hogy az A héten kezdi munkáját az országgyűlés, a karácsonyig tartó ülésszakon negyven törvényt terveznek elfogadni a képviselők. Ezek közül a legfontosabb az egészségbiztosítási, az új államháztartási törvény és persze a szokásos őszi menü: adótörvényekkel spékelt költségvetés. megrendezik.

 

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2007-09-11 )

Tovább az archívumra