Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Iskolabetörés

Iskolabetörés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ezekkel a szavakkal adott hírt az egyik kereskedelmi csatorna a hétvégi betörésről, és ezeknek az információknak egy részét cáfolta Pohl István, a gyöngyöstarjáni általános iskola igazgatója.

Tény, hogy ismeretlen tettesek a hétvégén behatoltak az iskolába és az igazgatói valamint a helyettesi iroda ajtaját felfeszítették, majd a lemezszekrényből több mint 900 ezer forintot vittek el. A pénz viszont nem tankönyvtámogatás volt, hanem a szülők által pénteken a tankönyvekre befizetett összeg. Ekkora nagyságú készpénz más esetben nem szokott az iskola páncélszekrényében lenni, őrzését viszont a hagyományos biztonsági rendszerben bízva próbálták megoldani. Mint Pohl István elmondta, a jövőben át kell gondolni a tankönyvosztás rendszerét, hogy a tankönyvpénzek ne maradhassanak az iskolákban egy hétvégére sem. Ezzel együtt hangsúlyozta, az iskola működését nem veszélyezteti az ellopott pénz hiánya. Hogy az élet megy tovább, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Szamosvölgyi Péter polgármester ma már díjakat osztott a mátrai rajzpályázaton eredményesen szerepelt tanulók számára. A település vezetője szerint az önkormányzatnak kötelessége, hogy segítsen az iskolán.

A községi önkormányzat csütörtökön ülésezik az ügyben, de az első segítség már most megérkezett Gyöngyöstarjánba. A besenyszögi általános iskola vezetője jelezte, pénzbeli támogatást küldenek a tarjáni iskola számára.


Tovább az archívumra