A programok közt többek közt szerepel ex libris pályázat és könyves totó. A feledékeny olvasók pedig késedelmi díj megfizetése nélkül vihetik vissza a lejárt határidejű könyveket" /> A programok közt többek közt szerepel ex libris pályázat és könyves totó. A feledékeny olvasók pedig késedelmi díj megfizetése nélkül vihetik vissza a lejárt határidejű könyveket" />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A mai nappal elkezdődött és 10 napig tart a Nagy Olvashow, azaz a könyvtárak összefogása a társadalomért című országos rendezvénysorozat, melyhez a Vachott Sándor Városi Könyvtár is csatlakozott

A mai nappal elkezdődött és 10 napig tart a Nagy Olvashow, azaz a könyvtárak összefogása a társadalomért című országos rendezvénysorozat, melyhez a Vachott Sándor Városi Könyvtár is csatlakozott

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A programok közt többek közt szerepel ex libris pályázat és könyves totó. A feledékeny olvasók pedig késedelmi díj megfizetése nélkül vihetik vissza a lejárt határidejű könyveket ezen időszak alatt.

Találkozzunk a könyvtárban! Így invitálják a Nagy Olvashow 10 napja alatt a nagy olvasókat és a kicsiket egyaránt. A Nagy Könyv tavalyi sikere után ismét egy jó alkalom arra, hogy a könyvek szeretetét népszerűsítsék. Ezt szolgálja például, hogy október 5-ig bárki elkészítheti és beküldheti saját ex librisét. A legjobb alkotásokat október 7-én kiállítják és díjazzák.

Már két hete tart a leértékelt könyvek kiárusítása, szabadon lehet köztük válogatni. A könyves totót is bárki kitöltheti. A legügyesebbek pedig stílusosan könyvjutalmat vehetnek majd át a sorozat csúcspontját jelentő könyves vasárnapon.

Ezen a napon egyébként 10-14 óráig nyitva tart a könyvtár, amikor is ingyenesen lehet beiratkozni és az internethasználat is ingyenes lesz. Díjtalanul lehet továbbá megtekinteni a könyvtár épületében található Herman Lipót Gyűjteményt és a Huszár Lajos Éremtárat.

A rendezvénysorozat részeként zajlik a megbocsátás hete is. Ennek során késedelmi díj megfizetése nélkül vihetik vissza az olvasók a lejárt határidejű könyveket. A korábbi évek tapasztalata az, hogy ilyenkor a régóta, tetemesebb összeggel tartozó olvasók is felbukkannak, hiszen retorzió nélkül fogadja őket vissza a könyvtár olvasói közösségébe.

 

Borbándi Erik


Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A barakkváros foglyai - dokumentumfilm
15:21
Zongoraavató hangverseny (részlet)
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Bihari János Táncegyüttes
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:14
Kulturális látnivalók a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:41
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:07
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság