Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Próba-üzem Tarnabodon

Próba-üzem Tarnabodon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Máltai Szeretszolgálat támogatásával tovább zajlik a tarnabodi Befogadó Falu- program. Május óta 30 ember kapott munkát a falu központjában, egy régi istállóból kialakított hulladékhasznosító-üzemben. A polgármester szerint ez a program eddigi legjelentősebb eredménye a falu életében.

Talán egy kiút a tartós munkanélküliségből. A 30 helyre 117 tarnabodi lakos adta be a jelentkezését. Emellett persze sokan vannak várólistán is, így aki bejutott, büszke arra, hogy itt dolgozhat.

 

Az elektronikai hulladékbontóban május eleje óta a próbaüzem és a betanítás zajlik. Beüzemelés előtt áll az a képcsőbontó készülék is, amely jelentősen javítja majd az üzem termelékenységét.

 

Számológéptől a fénymásolóig terjedően szerelik szét a kidobott, elhasznált elektronikai termékeket.

 

A gyártók támogatására is számít a kht, tőlük – persze tárgyalásokat követően – szintén feldolgozandó elektronikus hulladékokat kérnek. Az üzemet a Máltai Szeretetszolgálat és a tarnabodi önkormányzat közösen működteti.

 

 

Mivel hulladékból egyre több lesz, és az efféle munka szinte semmilyen szakképzettséget nem igényel, így Pető Zoltán polgármester úgy véli: idővel beindulhat egy második műszak is, amely további lendületet adhat a befogadó falunak.

 

 

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra