Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lelkisegély karácsonykor is

Lelkisegély karácsonykor is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Karácsonykor 10 százalékkal többen hívják a telefonos lelkisegély szolgálatot, mint évközben. A telefonos szolgálatok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a válságos helyzetben, súlyos krízishelyzetben lévők találhassanak valakit, aki meghallgatja és átsegíti őket problémáikon.  

Magyarországon 1970 óta hívható a telefonos lelkisegély szolgálat. Napjainkban több mint 30, ingyenesen hívható szervezet működik, majdnem minden nagyobb városban.

 

 

A legfontosabb alapelvek az anonimitás és a titoktartás – mondta el a hatvani szolgálat vezetője. Vagyis sem a hívónak, sem a telefonos ügyeletesnek nem kell bemutatkoznia, a hívó által elmondottakat pedig titokként kezeli a lelkisegély munkatársa. Sokan azért fordulnak szívesebben a telefonos szolgálatokhoz, mert a beszélgetés során nem hangzik el tanács, le- vagy rábeszélés, inkább abban segítik a hívót, hogy ő maga találja meg a megoldást. Karácsonyor tíz százalékkal többen hívják a szolgálatot, mint évközben.

 

 

A hatvani szolgálatvezető hozzátette: aki úgy érzi, hogy szüksége van néhány segítő szóra, lelki támogatásra, telefonáljon. A lelkisegély-szolgálat a 80/505-505-ös telefonszámon az ünnepek alatt is várja a hívásokat.

 

 

 

 

Molnár Kata


Az Aktuális napi hírei (2007-12-21 )

Tovább az archívumra