Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem válság: változás – Molnár Lajos Gyöngyösön

Nem válság: változás – Molnár Lajos Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem válságban, hanem változásban van az egészségügy – mondta Molnár Lajos, az egészségügyi tárca vezetője Gyöngyösön, miközben a Bugát Pál Kórház működéséről tájékozódott. A haemodinamikai centrum felépítése a miniszterváltás után is napirenden van, hiszen beleillik a kormányprogramba – vélte Molnár Lajos.

Jött, látott, és dicsért a liberális egészségügyi miniszter a Bugát Pál Kórházban. Molnár Lajos szerint azok a tervek, amelyek a kórházak gazdasági átszervezése kapcsán a Zöld Könyvben megjelentek, majd két éve élesben, jól működnek Gyöngyösön. A miniszter a kiútkeresés példájaként említette a megvalósításra váró szívkoszorúér-centrumot, amelyet a megfelelő feltételek esetén a kormány továbbra is támogat.

Nem válságban, hanem változásban van az egészségügy, amelyre húsz éve megérett – fejtette ki a miniszter, majd hozzátette: a tárca nemcsak törvényeket alkot, hanem pályázati forrásokat is biztosít egyedül és az EU-s alapokkal egyaránt. Januártól 4-500 milliárd forintos pályázati keretösszeg áll rendelkezésre egészségügyi fejlesztésekre.

Dr.Sebes Gábor, az intézmény vezetője emlékeztetett: a kórház jelenleg is veszteség nélkül működik, ám további racionalizálásra mindig van lehetőség, és szándék is.

A látogatás során a résztvevők továbbra is hitet tettek amellett, hogy az ésszerű, átlátható gazdálkodás lehet a sikeres pénzügyi működés záloga.

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra