Nem válságban, hanem változásban van az egészségügy - mondta Molnár Lajos, az egészségügyi tárca vezetője Gyöngy&ou" /> Nem válságban, hanem változásban van az egészségügy - mondta Molnár Lajos, az egészségügyi tárca vezetője Gyöngy&ou" />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem válság: változás – Molnár Lajos Gyöngyösön

Nem válság: változás – Molnár Lajos Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem válságban, hanem változásban van az egészségügy – mondta Molnár Lajos, az egészségügyi tárca vezetője Gyöngyösön, miközben a Bugát Pál Kórház működéséről tájékozódott. A haemodinamikai centrum felépítése a miniszterváltás után is napirenden van, hiszen beleillik a kormányprogramba – vélte Molnár Lajos.

Jött, látott, és dicsért a liberális egészségügyi miniszter a Bugát Pál Kórházban. Molnár Lajos szerint azok a tervek, amelyek a kórházak gazdasági átszervezése kapcsán a Zöld Könyvben megjelentek, majd két éve élesben, jól működnek Gyöngyösön. A miniszter a kiútkeresés példájaként említette a megvalósításra váró szívkoszorúér-centrumot, amelyet a megfelelő feltételek esetén a kormány továbbra is támogat.

Nem válságban, hanem változásban van az egészségügy, amelyre húsz éve megérett – fejtette ki a miniszter, majd hozzátette: a tárca nemcsak törvényeket alkot, hanem pályázati forrásokat is biztosít egyedül és az EU-s alapokkal egyaránt. Januártól 4-500 milliárd forintos pályázati keretösszeg áll rendelkezésre egészségügyi fejlesztésekre.

Dr.Sebes Gábor, az intézmény vezetője emlékeztetett: a kórház jelenleg is veszteség nélkül működik, ám további racionalizálásra mindig van lehetőség, és szándék is.

A látogatás során a résztvevők továbbra is hitet tettek amellett, hogy az ésszerű, átlátható gazdálkodás lehet a sikeres pénzügyi működés záloga.

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Sydney akvárium - természetfilm
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
A javasasszony unokája - dokumentumfilm
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság