Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az idei év első összejövetelét tartotta a Gyöngyösi Múzeumbarátok köre. Az eseményen Gyimesiné Gömör Ilona hevesi muzeológusa tartott előadást

Az idei év első összejövetelét tartotta a Gyöngyösi Múzeumbarátok köre. Az eseményen Gyimesiné Gömör Ilona hevesi muzeológusa tartott előadást

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tervek szerint az év első felében a néprajz másodikban pedig a természettudományra fektetik majd a hangsúlyt.

A cserépedények, és az üvegedények évszázadok óta háztartásunk tárgyai. Ezekről tartott előadást Gyimesiné Gömör Ilona muzeológus a Gyöngyösi Múzeumbarátok körének.

Jelenleg több mint 200 fő tartozik az 51 éve alakult csoporthoz. Tagjai között számos múzeumi dolgozó, teremőr, nyugdíjas és jogász is megtalálható. Elnökük fontosnak tartja, hogy a tagoknak előadásokat tartsanak, és hogy megismerkedjenek más Múzeumbaráti kör munkájával.

Az első félévben az előadások néprajzi témáról fognak szólni, majd az év második felében kihasználva, hogy megnyitja kapuit a látogatók előtt a Múzeum új pavilonja és kertje, a természettudományra fektetnek majd nagyobb hangsúlyt. Így elsőként ők látogatnak majd el az újonnan nyílt kiállításra.

 

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-03-13 )

Tovább az archívumra