Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Immár nyilvános az internetről letölthető kórházlista

Immár nyilvános az internetről letölthető kórházlista

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az érdeklődők innen megtudhatják, hogy melyik intézmény ellen hány műhibaper indult, illetve azt is, hogy hol mennyi az átlagos várakozási idő, hány ágyra jut egy fürdőszoba, vagy éppen tartozik- e parkoló a kórházhoz.

Hatvanban 7000 forintot kell éjszakánként az egyágyas szobáért fizetni. Gyöngyösön  pedig konditerem áll a dolgozók rendelkezésére. Ez csak néhány kiragadott példa a listából. Várták már, de a kritikusok szerint bonyolult és hiányos ez a lajstrom. Kórházi toplista valóban nem állítható össze, mert ahány szempont, annyi lista és az összehasonlítások sem lehetnek mindig pontosak.

 

A kíváncsi betegek azonban mégis fontos információkat tudhatnak meg a honlapról. 300 szempont szerint készítették el a jegyzéket és több 10 ezer adat gyűjtöttek hozzá.

 

Mindenki számára más tényező fontos, igény szerint letölthető, hogy mennyi kártérítési per indult az intézményben, a betegjogi panaszok számát is nyomon követhetjük, illetve az is lekérdezhetjük átlagosan hány ágyas kórtermekben látják el a betegeket. Csakúgy, minthogy hány ágy jut egy fürdőre és milyen béren kívüli juttatásokat ad az intézmény a dolgozók részére.

 

De már most kiderült az is, hogy nem mindig helytállóak az adatok. A Felügyeletnél tervezik, hogy az adatokból elemzés is készül majd, hogy könnyebb legyen az összehasonlítás.

 
Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-04-03 )

Tovább az archívumra