Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Szabadság szerelem 2006-es bemutatója óta Andy Vajnával inkább a bulvársajtó pletykarovataiban találkozhattunk

A Szabadság szerelem 2006-es bemutatója óta Andy Vajnával inkább a bulvársajtó pletykarovataiban találkozhattunk

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Most, hogy a Liberális Klub vendégeként Gyöngyösön járt, a sajtó képviselői komolyabb dolgokról is faggatták az amerikai filmgurut.

Amerikában a fodrászat és a divatszakma érdekelte, aztán végül egy kicsit a véletlennek is köszönhetően mégis filmes lett. Méghozzá nem is akármilyen. Egyike a legsikeresebbeknek. Andy Vajna a Paramount filmstúdió ajtajára kitett feliratot egy életre megjegyezte.

Andy Vajna 1976-ban alapította filmforgalmazó cégét, két évvel később jegyezte első filmjét producerként. Azóta számtalan alkotás, köztük A Rambo, az Evita, és a Termnator 3 került ki a keze közül.  Vagy éppen a Szabadság szerelem. Vajna mint mondja, sohasem az volt a célja, hogy művészi filmet csináljon, hanem hogy egy jó filmet.

A Szabadság szerelem 10 éves előkészület után született meg, mégsem ezt küldték Oscar-díjra. Andy Vajna azonban nem csalódott. Hogy miért nem, és hogy mik a további tervei Magyarországon, megtudhatják a Nézőtér című műsorunkból, ahol a teljes vele készült interjút láthatják.

Borbándi Erik


Tovább az archívumra