Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Első alkalommal rendezték meg Gyöngyösön a Roma Világnapot a helyi cigány kisebbségi önkormányzat és a Gyöngyök Művelődési Központ közös szervezésében

Első alkalommal rendezték meg Gyöngyösön a Roma Világnapot a helyi cigány kisebbségi önkormányzat és a Gyöngyök Művelődési Központ közös szervezésében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az érdeklődőket egész nap autentikus ételek és táncok várták.

Valóban belekóstolhattak a roma kultúrába az érdeklődők az első Roma Világnapon, hiszen a rossz idő ellenére az üstökben rotyogtak a cigány konyha remekei. Az asszonyok frissen húzták a cigánytésztát, főtt a töltöttpaprika és a birkapörkölt.

22 általános iskolás diák indult el a kilencedik alkalommal megrendezett versmondó versenyen.  A két nyertes a kicsiknél a tarnaleleszi Bangó László, a nagyobbaknál a tarnnazsadányi Németh Valéria lett.  A rendezvényen közösen lépett színpadra a kompolti Romani Jag hagyományőrző együttes az Ördögszekér Néptáncegyüttessel, hogy előadják roma és magyar népi motívumokat egyaránt tartalmazó alkalmi táncjátékukat.

 

A rendezvény kísérőprogramjaként Vári Zsolt fővárosi cigány képzőművész festménykiállítása várta az érdeklődőket, akik között nagy számmal megfordultak a többségi társadalmat képviselő diákok is.

A cigány-magyar kulturális együttlétet évről évre újra szeretnék megrendezni Gyöngyösön– tette hozzá a szervező gyöngyösi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, Czékmány Krisztina.

 
Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-04-10 )

Tovább az archívumra