Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Látványosan ugyan nem írt alá együttműködési megállapodást a svédországi Göteborg egyeteme a gyöngyösi főiskolával, a két intézmény borászati együttműködései mégis hamar szárba szökkentek

Látványosan ugyan nem írt alá együttműködési megállapodást a svédországi Göteborg egyeteme a gyöngyösi főiskolával, a két intézmény borászati együttműködései mégis hamar szárba szökkentek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ennek első eredménye az Erasmus-programon belüli nemzetközi együttműködés, ahol a svéd egyetem Európa legkiválóbb borvidékeire viszi el a Károly Róbert Főiskola diákjait.

 

Egy internetes kapcsolatból indult el a két intézmény egymásra találása, melyben a kulcssszerepet a Göteborgi Egyetem magyar származású docense, Dr. Némethy Sándor játszotta.  Nagy egyetemektől sem ismert az a rugalmasság, mellyel a gyöngyösi intézmény reagál a partnerségi megkeresésekre – mondja a svéd-magyar szakember.

 

A svéd egyetem nemrég uniós pályázatot nyert, melynek keretében Olaszország borvidékein vehetnek részt a göteborgi hallgatók. A gyöngyösiek is velük tarthatnak, s a tapasztalatcsere mellett hamarosan beindulnak a közös borászati kutatási programok is – vázolta fel Dr. Wachtler István.

 

A Göteborgi Egyetem kiváló kapcsolatokat épített ki eddig spanyol, olasz, chilei és portugál borvidékek felsőoktatási intézeteivel, így valószínűsíthetően a Károly Róbert Főiskola borászati együttműködései is új erőre kaphatnak a nemzetközi együttműködések terén.

 
Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-05-13 )

Tovább az archívumra