Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyösön még nem történt iskolai bántalmazás, ám megyékben több ilyen esetről is hallhattunk

Gyöngyösön még nem történt iskolai bántalmazás, ám megyékben több ilyen esetről is hallhattunk

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egerben ugyanabban a középiskolában, ahol korábban néhány diák videóra vette társa bántalmazását, egy másik diák szintén megütötte a társát, akit életveszélyes sérüléseivel kórházba kellett szállítani. Éppen ezért egy mozgalmat kezdeményezett a Roma Közösségfejlesztők Országos Egyesülete, „Az erőszakmentes iskoláért” címmel.

Az egri eset nem egyedi. Dormándon szülő fenyegetett meg egy pedagógust, majd másnap már fojtogatta is a tanárnőt. Kiskörén pedig, egy 17 éves fiú bántalmazta tanárát. Tettéért 6 hónapot kapott, két évre felfüggesztve. A világon mindenfelé elterjedtek a negatív indulatok az iskolákban is. Az erőszakok elkerülésére egy mozgalmat szeretne létrehozni a Roma Közösségfejlesztők Országos Egyesülete, „Az erőszakmentes iskoláért” címmel.

A mozgalmon belül a nyári szünetben egy illemtankönyvet fognak elkészíteni a szervezők, amiben a helyes viselkedésre oktatják szeptembertől a gyerekeket. Szó lesz benne arról is, hogyan kell beszélni a felnőttekkel, akár szülőről, akár pedagógusról van szó. Fontos eleme lesz még embertársaink megbecsülése. A mozgalomhoz szeretnék, ha minél többen csatlakoznának.

Az Egyesület tagjai bíznak abban, hogy mozgalmuk sikeres lesz, és ahogy a terveikben is szerepel, a 2009-es és a 2010-es évet is erőszakmentes évvé választhatják.

 

 

Dely Martina


Tovább az archívumra