Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Folytatódik a huzavona a megyei kórház sorsa körül

Folytatódik a huzavona a megyei kórház sorsa körül

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az ott dolgozó mintegy 1100 emberből közel 900-an nem írják alá új munkaszerződésüket a HospInvest Zrt-vel, köztük 103 orvos sem. Az érdekképviseletek szerint a kórház így nem tud majd tovább működni.

 

 

Majd 900 dolgozó nem kér a HospInvestből, köztük 103 orvos – derült ki a hét elején. A kórházvédők már most ünneplésre készülnek – tájékoztatott Dr. Mánya Kristóf, a kórházvédők szóvivője.

 

 

Az egri orvosok a héten eljutottak Székely Tamás szakminiszterhez is, s petíciót adtak át, mely szerint a HospInvest alkalmatlan a kórház továbbműködtetésére.

 

 

Sós Tamás, a megyei közgyűlés elnöke is ott járt, és Habis László, Eger polgármestere is szeretne bejutni a miniszterhez, aki egyelőre arra kérte a feleket: rendezzék szakmai alapon vitás kérdéseiket.

 

Deák Gábor, a HospInvest illetékes alelnöke – mint másfél hónapja folyamatosan – jelenleg is Egerben tárgyal az érdekképviseletekkel a hogyan továbbról, így adásunk kezdetéig nem tudtuk elérni. Korábban viszont azt közölte: új, személyre szólóan aktualizált szerződéseket készítenek. Garantálnák a továbbfoglalkoztatást, a bérek és juttatások megtartása mellett, és a megüresedő álláshelyeket más kórházakból korábban elbocsátott dolgozókkal próbálják meg pótolni. Egyelőre nincs előrelépés a tárgyalásokon.

 

 

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra