Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hat hónap hallgatás után ma hivatalosan is bemutatkozott az indiai gumigyár Gyöngyös közéletében.

Hat hónap hallgatás után ma hivatalosan is bemutatkozott az indiai gumigyár Gyöngyös közéletében.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A cég a képviselőtestület, borászok és a sajtó előtt is tiszteletét tette, a lakosság pedig – szintén mától –  a Fő téri tájékoztató irodában kaphat választ a beruházással kapcsolatos kérdéseire.A háttérben még csak egy fűnyíró zúgott, nem a gumigyár, ám a képen valóban az Apollo Tyres gyöngyösi tájékoztatóirodájának átadását láthatják. Itt bármit lehet kérdezni. Az indiai gumigyárat építő cég ma hivatalosan is bemutatkozott a képviselőtestületnek, négy környező önkormányzat vezetőjének, a sajtónak és helybéli borászoknak is. Bár a cég jelenlévő alelnöke nem fogalmazott egyértelműen, sejthető, hogy a 200 millió eurós befektetés után nemcsak a gyártás indul be 2010 közepén 900 alkalmazottal, hanem a vállalat európai kutatás-fejlesztése is ide kerül.

 

 

Az alelnök kifejtette: politikai támadásokkal nem foglakoznak, azokat az önkormányzat belügyének tekintik. Õk termelni jöttek, és úgy vélik, még a gazdasági hanyatlás idején is be tudnak törni innen az európai gumipiacra. Hiesz György polgármester az ünnepségen ismét arra emlékeztetett: a város abban bízik, hogy tiszta, környezetbarát technológia érkezik az Ipari Parkba.

 

 

Ahogy azt a cég is hangsúlyozta: komoly eredményeket értek el a környezetvédelem terén, folyamatosan csökken energia-és alapanyagfelhasználásuk, és bár kevesen tudják, de nemrég épp Indiát nyilvánították a világ legkörnyezettudatosabb országának. A gyöngyösi gyár pedig épp India első nagy európai zöldmezős beruházása lesz.

 

 

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra