Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Június 30.-tól, augusztus 25.-ig, nyolc héten át nyolc hatóság összehangolt ellenőrzéseket végez az Észak-magyarországi Régió területén

Június 30.-tól, augusztus 25.-ig, nyolc héten át nyolc hatóság összehangolt ellenőrzéseket végez az Észak-magyarországi Régió területén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az APEH, a Vám- és Pénzügyőrség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az ÁNTSZ, a rendőrség, valamint a munkavédelmi és munkaügyi felügyelőség tart ellenőrzéseket.A nyári üdülési szezonban főleg az üdülőhelyek, a strandok és vízpartok környékén, a jelentősebb rendezvényeken, fesztiválokon és vásárokon várható fokozott hatósági fellépés.
Az APEH elsősorban a számla- és nyugtaadási kötelezettség betartását ellenőrzi, nézi az áruk eredetét, a foglalkoztatás szabályszerűségét, és a nyitvatartási rendet is. A revizorokra akár hétvégén vagy az esti órákban is számítani lehet. Céljuk ezzel a feketegazdaság visszaszorítása. – tudtuk meg a szakembertől.
Az első nagy együttes razzia az ónodi országos kirakodóvásáron már megtörtént. Az APEH adóellenőrei összesen 19 vizsgálatot folytattak le néhány óra leforgása alatt. Emellett kiemelt feladatuk még a hulladékkereskedők ellenőrzése a színesfémmel kapcsolatos visszaélések felderítése is.
Hliva Éva


Tovább az archívumra