Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Eredményesnek ám kevésbé látványosnak tekintik a szakemberek a Durandafejlesztés eddigi munkáit

Eredményesnek ám kevésbé látványosnak tekintik a szakemberek a Durandafejlesztés eddigi munkáit

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A mintegy 500 milliós anyagi támogatásra már beadták a pályázatot és némi önerővel, hamarosan megkezdődhetnek a tényleges munkálatok is- mondta el Bozsik István önkormányzati képviselő.Az önkormányzat szűkös anyagi forrásainak megfelelően  folyamatosan vásárolja fel az ingatlanokat a duranda területéről. Az azonban gondot okoz, hogy a házaikat eladó helyi romák a városban már  nem tudnak új házat vagy lakást venni, így a környező településeken próbálnak szerencsét, főként a lótartó családok.
Másodsorban pedig a hagyományőrzés céljából sem szeretnének felhagyni az állattartással – tette hozzá a képviselő, elmondta azt is, hogy az önkormányzat nincs befolyással a lakosságra, a költözésüket tekintve. Az emberek már türelmetlenek.
A rehabilitáció összköltsége közel 6 milliárd forint, ebből az első ütem meghaladja az 500 millió forintot. A tervek szerint nem lesznek változtatások az eredeti elgondolásokhoz képest- tudtuk meg a képviselőtől.
Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-07-14 )

Tovább az archívumra