Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egynapos rendőri akciót hajtottak végre Gyöngyösön, melynek keretein belül a sebességtúllépést ellenőrizték

Egynapos rendőri akciót hajtottak végre Gyöngyösön, melynek keretein belül a sebességtúllépést ellenőrizték

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ennek oka, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a közúti balesetek, főként a sebességhatárok be nem tartása miatt. Ilyen gyorsan csökkent az autók sebessége a traffipax észlelése után, de már késő, a készülék ugyanis 2 kilométeres távolságon belül beméri a gyorshajtókat. Ezt a férfit 67 km/órás sebességgel kapták el a rendőrök, még a határérték alatt azért a helyszínen csekket nyújtottak át neki a hatóság emberei, 3- 20 ezer forint értékig. Amennyiben meghaladta volna ezt az határt, már csak 1 hónap múlva értesült volna arról, hogy 30 ezer forint feletti bírságot szabtak ki rá.

 

Hétfőn 2 traffipax ellenőrizte Gyöngyös útjait. Erre azért volt szükség, mert az elmúlt időszakban egyre inkább megnövekedett a balesetek száma megyénkben. Elsősorban a sebességkorlátozásokra terjedt ki az ellenőrzés.

 

Természetesen az ellenőrzések kiterjedtek egyéb területekre is, mint pl. a személyi és úti-okmányok meglétére, valamint a gépjármű kötelező tartozékaira is.

 

A rendőrség elmondta, sikeres volt az ő szempontjából az akció, ugyanis 30 helyszíni bírságot szabtak ki és 23 feljelentés született.

 

 

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2008-07-30 )

Tovább az archívumra