Kezdőlap » Hírek - Aktuális » November elsejével megkezdi működését Egerben a Hospinvest – hangzott el a megyei egészségügyi bizottság kihelyezett ülésén, Gyöngyösön

November elsejével megkezdi működését Egerben a Hospinvest – hangzott el a megyei egészségügyi bizottság kihelyezett ülésén, Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A legtöbb kérdés azonban még tisztázatlan, így a tovább dolgozó orvosok névsora, a cég anyagi helyzete és az is, hogy ki fizeti ki a 800 millió forintnyi végkielégítést.

Az ülésen jelen lévő HospInvest-elnök, Kollányi Gábor kijelentette: ellenőrizetlen cégadatok keringenek róluk a nyilvánosság előtt, és e körbe tartozik a vállalat másfél milliárdos hiányáról szóló mérlegadat is. Mint mondta, nem szolgáltatnak információt erről a megyei képviselőknek, de azt ígérték: az érdeklődőknek külön betekintést nyújtanak a könyvelésbe – a Fidesznek is. Aki most nemet mond, és a kórháztól végkielégítéssel távozik, nem dolgozhat a HospInvestnek – hangsúlyozta az elnök.

A cégnek nemet mondó dolgozók végkielégítése 800 milliós tétel; a megye állami támogatásra pályázna. Ha így lesz, a Fidesz szerint az így megszűnő állásokat öt évig nem lehet betölteni.
A bizottság szocialista elnökének tudomása szerint egyes távozó orvosok már most megpróbálják nehéz helyzetbe hozni a betegellátást.

A polgári oldal úgy vélte: a HospInvest gazdálkodása átláthatatlan, és a megyei képviselők a kezdetek óta nem rendelkeznek elég információval a cégről ahhoz, hogy megalapozottan döntsenek. Új előterjesztésre várnak, és azt mondják: túl sok a folyamatban lévő jogi ügy a kiszervezés körül.

A bizottság végül 7-6 arányban a kórház költségvetési intézményként való megszüntetését javasolta a közgyűlésnek. A kérdés csak az, hogy mi lesz Egerben novembertől, hiszen a HospInvest a neki aláírt orvosok védelmére hivatkozva egyelőre azt sem közli, kikkel dolgozna együtt a jövőben.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2008-10-15 )

Tovább az archívumra