Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A legutóbbi kistérségi ülésen két napirendi pontot tárgyaltak, az idősek bentlakásos otthonának 2007. évi költségvetését és a Logopédia mikrotérségbe való átszervezését

A legutóbbi kistérségi ülésen két napirendi pontot tárgyaltak, az idősek bentlakásos otthonának 2007. évi költségvetését és a Logopédia mikrotérségbe való átszervezését

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A napirendi pontokon kívül szót ejtettek a kedvezményes áramdíjak lehetőségéről, térfigyelő rendszer kiépítéséről és egy gázszolgáltató ajánlatát is meghallgatták a polgármesterek.

Az idősek bentlakásos otthonának 2007. évi beszámolóját egyhangúlag elfogadták a jelen lévők. A kistérséghez való kapcsolódás során a szervezet kiegészült egyéb tevékenységi körökkel is, így a pszichiátria és a szenvedély betegek, illetve az idősek nappali ellátásával is, amely a Lokodi és a Petőfi utcai intézményekben működik. A polgármester hozzátette, van egy olyan szolgáltatása az intézménynek, ami fontos dolog, mégis kevesen élnek vele.
A logopédiát a kistérség már évekkel ezelőtt átvette, ez már akkor is és még most is egyébként ráfizetéses, hisz alulfinanszírozott. Erre a megoldásra tettek javaslatot, miszerint mikrotérségi szervezetbe csoportosítanák át.
A gyöngyösi rendőrkapitányt pedig a térfigyelő rendszerről hallgatták meg.
Az ÉMÁSZ is tartott egy tájékoztatót a kedvezményes tarifák lehetőségéről az önkormányzatok részére, majd egy gázszolgáltató ajánlatát is meghallgathatták a polgármesterek, arról hogy elfogadják-e és közbeszerzést írnak-e ki majd október végén, november elején döntenek.
Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-10-17 )

Tovább az archívumra