Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ludakat ugyan nem, de óriáskígyókat, siklókat, gyíkokat, pókokat láthatnak a gyöngyösi Művelődési Központban

Ludakat ugyan nem, de óriáskígyókat, siklókat, gyíkokat, pókokat láthatnak a gyöngyösi Művelődési Központban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ezen a héten tart a hüllőkiállítás, ahol nem csak nézelődni, hanem a kiállított állatok közül néhányat meg is lehet vásárolni. A legtöbb törődést igénylő hüllő a kaméleon, a legveszélyesebb pedig pápaszemes kajmán.

Az óráskígyó nagy kedvenc a látogatók körében, de az albínó tigrispiton terráriuma előtt is sokáig időznek az érdeklődők. Ez a hüllőkiállítás Gyöngyösön már nem először jár, az elmúlt években is nagy sikere volt a bemutatott állatoknak. Múlthéten Egerben csaknem 3000-en voltak kíváncsiak rájuk. A szervezők Gyöngyösön is közel 1500 látogatóra számítanak.
Ilyen látványetetés a vándorkiállításon nincs, de a siófoki hüllőzooban, ahonnan ezek az állatok is érkeztek erre is van lehetőség. A kiállításon csaknem 40 állatfaj található meg.
A legveszélyesebb állat itt most a kajmán.
A nézelődés mellett vásárolni is lehet, a gondozók segítenek az állatok kiválasztásában és a későbbi gondozáshoz is adnak tanácsokat. A legfurcsább vásárló egy óriáscsótányt szeretett volna hazavinni.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-11-11 )

Tovább az archívumra