Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csaknem 50 harmadéves diák érkezett Olaszországból, a Gyöngyösi Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskolába, hogy a testvérvárosi kapcsolatokat elmélyítsék

Csaknem 50 harmadéves diák érkezett Olaszországból, a Gyöngyösi Károly Róbert Kereskedelmi Szakközépiskolába, hogy a testvérvárosi kapcsolatokat elmélyítsék

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A fiatalok az itt töltött pár nap alatt, megismerkedtek az ország tradícióival, Gyöngyössel, Egerrel és a fővárosba is ellátogattak.

Ötvenkét harmadik osztályos, és egyben végzős szakács és felszolgáló tanuló érkezett kedden Gyöngyösre. Ez a nemzetközi tanulmányi tapasztalatcsere, már 2002 óta működik a két iskola között.
Ez a kirándulás mindkét iskola számára fontos, mert a gyerekek a testvérvárosi kapcsolatoknak köszönhetően betekintést nyerhetnek más országok hagyományaiba is. A fiatalok többsége először járt Magyarországon.
A program 7 évvel ezelőtt, egy egyszeri tapasztalatcserének indult, és a következő évben baráti, majd szakmai kapcsolattá nőtte ki magát.
A diákok az elmúlt 4 napban a magyar borokkal, a magyar ízekkel is megismerkedhettek, majd ellátogattak a Mátrába, Egerbe és a fővárosban is jártak. Ebbe a pár napba a közös főzés, és más szakmai programok most nem fértek bele, de tavasszal ismét ellátogatnak Gyöngyösre.

Dely Martina


Tovább az archívumra