Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Véget ért a gyalogosok és a kerékpárosok fokozott ellenőrzése

Véget ért a gyalogosok és a kerékpárosok fokozott ellenőrzése

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A két hónapos akcióban a rendőrök közel 5000 közlekedőt ellenőriztek és csaknem 2 és fél millió forint helyszíni bírságot szabtak ki.

A heves megyei rendőr-főkapitányság területén több, mint 2000 gyalogost és közel 2200 bringást ellenőriztek. Az akció fél siker volt, a tavalyi év hasonló időszakához képest 25 %-al csökkent a kerékpárosok által okozott balesetek száma, a gyalogosoké azonban több, mint 40 %-al emelkedett. Ennek magyarázata a zebránál figyelmetlen átkelők, a hirtelen úttestre lépők vagy a tilos jelzésen áthaladók szabálytalankodása lehet.
A kerékpárosok már elővigyázatosabban közlekedtek, a rend őrei 756 esetben intézkedtek velük szemben, és csaknem 400 –szor elég volt a figyelmeztetés is.
Alkoholfogyasztás miatt kétszer fordult elő baleset, egyszer egy gyalogos a másik esetben pedig egy kerékpáros volt a vétkes. Az ellenőrzések során a láthatósági mellény és a kötelező tartozékok hiánya volt a legjellemzőbb a bringásokra. A szakember elmondta a gyalogosok egyáltalán nincsenek a kontrollhoz szokva, a többségük nem is ismeri a rájuk vonatkozó szabályokat sem.
Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2008-12-09 )

Tovább az archívumra