Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Plüssállatokat mesés könyveket csoki mikulást és gyümölcsleveket is kaphattak mindazok, akik a gyöngyösi kórház gyerekosztályán jártak nemrégiben

Plüssállatokat mesés könyveket csoki mikulást és gyümölcsleveket is kaphattak mindazok, akik a gyöngyösi kórház gyerekosztályán jártak nemrégiben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A visszatérő betegek a bent fekvők és az éppen akkor bent lévőket is megajándékozták a Károly Róbert Főiskola alkalmi Mikulásai.

A Vöröskeresztes hallgatók az adományokat már korábban összegyűjtötték és most nemcsak a kórház gyerekosztályán osztják szét, hanem a gyöngyösoroszi óvodásoknak is ezzel kedveskednek, teszik még szebbé a közelgő ünnepet.
2008. december 8-9-10-én hagyományos adománygyűjtési akciót tartottak a főiskolán. Az esemény a Magyar Vöröskereszt Károly Róbert Főiskolán működő Helyi Szervezetének programja, amelynek során a karácsony közeledtével mindig kisgyermekek részére történik adománygyűjtés, de több területen is együttműködik a két intézmény.
Az akció három napján több száz plüssfigurát, gyermekjátékot, számos meséskönyvet, tápszert és édességet, gyümölcsöt is adományoztak. A kezdeményezés évről évre sikeresebb, a szervezők azt ígérik, jövőre is teli zsákkal érkeznek a mikulássapkás hallgatók.
Hliva Éva

Tovább az archívumra