Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Február elsejétől csak a rövid italokat kötelesek standolni a vendéglátó-ipari egységek- így döntött a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága

Február elsejétől csak a rövid italokat kötelesek standolni a vendéglátó-ipari egységek- így döntött a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A jogszabály megengedi a tényleges mennyiségtől való eltérést 5%-ig, így nem nőnek a büntetések.

A vendéglátó-ipari egységek február elsejétől kezdve naponta készletforgalmi nyilvántartást kötelesek vezetni, az általuk forgalmazott alkoholos termékekről. Ez a standolás nem vonatkozik a sörre, a borra, a pezsgőre, kizárólag a röviditalokra.

A nyilvántartás napi adatait másnap 9 óráig kell leadni. A készletet standmércével vagy számítógépes módszerrel is lehet ellenőrizni. Az üzletvezetőknek amennyiben formanyomtatványon kívánják az adatokat rögzíteni 2009. január 20.-ig be kell nyújtaniuk a papírokat hitelesítésre.

Amennyiben a programot elutasítják, a határozat meghozataláig még használhatják a vendéglátósok. Ha a nyilvántartás nem egyezik vagy hiányos: mulasztási bírságot szabhatnak ki, ami 300.000 forinttól akár 600.000 forintig terjedhet.

Dely Martina


Tovább az archívumra