Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fő a működőképesség, de emellett félre kell tenni a megnyert, több mint egymilliárd forint összértékű pályázatokra is – így összegezhető az idei költségvetési tervezet Gyöngyösön

Fő a működőképesség, de emellett félre kell tenni a megnyert, több mint egymilliárd forint összértékű pályázatokra is – így összegezhető az idei költségvetési tervezet Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A jobboldal javasolta egy vészforgatókönyv elkészítését is.

A 2009-es városi büdzsé sem lesz pazarló, a takarékoskodás mellett a működőképesség fenntartása és a nyertes pályázatok önerejének biztosítása élvez előnyt. A költségvetés első fordulós vitájában Hiesz György polgármester kifejtette: a még az idén elinduló projektek igen forrásigényesek, a többek között az Északnyugati városrészre, az Egressy Béni Általános Iskola felújítására, vagy a csapadékcsatorna-építésre nyert források összértéke meghaladja az egymilliárd forintot. Ehhez viszont a városnak is hozzá kell tennie a maga részét, a 10-20 százalékos önrészeket.
A 8,8 milliárdos mérlegfőösszegű költségvetés forráshiányát 586 millió forinttal tervezték. Az önkormányzat állami normatívából 2,8 milliárd forinttal számol, ami 116 millió forinttal kevesebb a tavalyi összegnél, és hangsúlyos a helyi adókból várt 2 milliárdos bevétel is. A kiadások oldalán a legtöbb pénzt – 2,2 milliárdot – a személyi juttatások teszik ki, s ugyanennyi szükséges dologi kiadásokra is. Hiteltörlesztésre 1,1 milliárd forintot kell fordítani a büdzsében.
Mivel Gyöngyös idén ünnepli 675 éves fennállását, a jubileum méltó megünneplése is várhatóan komoly költségekkel jár. A Polgári Frakció vészforgatókönyv elkészítését javasolta a kiszámíthatatlan pénzügyi környezetre tekintettel, ezt meg is szavazták.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-01-30 )

Tovább az archívumra