Kétnapos kiszállásos véradást tartottak a Károly Róbert Főiskolán. A Magyar Vöröskereszt gyöngyösi területi sz" /> Kétnapos kiszállásos véradást tartottak a Károly Róbert Főiskolán. A Magyar Vöröskereszt gyöngyösi területi sz" />

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kitelepüléses véradás a főiskolán

Kitelepüléses véradás a főiskolán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kétnapos kiszállásos véradást tartottak a Károly Róbert Főiskolán. A Magyar Vöröskereszt gyöngyösi területi szervezete és Bugát Pál Kórház Kht. felkérésére segítettek az intézmény hallgatói. A főiskolán eddig is tartottak már több eredményes véradást, a tavalyi tanév során összesen 376 diák nyújtotta karját.

A főiskola épületének felújítási munkálatai sem akadályozták meg a szervezőket abban, hogy otthonos körülményeket teremtsenek a diákoknak a kiszállásos véradás helyszínén. Az idén első alkalommal 2 napos program szemmel láthatóan több diák számára valóban szórakoztató program volt.

33-an voltak az Anitához hasonló első véradók az első napon. A keddi 81 véradó mellé ma még többen csatlakoztak. Ez – mint ahogy a szervezők mondják – a nem csak szép, de örömteli gesztus a hallgatók részéről.

A Vöröskereszt aktivistái szerint – akiket ezen a két napon az ifjúsági vöröskeresztesek is segítettek munkájukban – a főiskola a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt helyezett a népszerűsítésre. Ezzel együtt a legjobb szervező erő továbbra is a baráti hívó szó.Figyelembe véve, hogy a Vöröskereszt évente kétszer szervez véradást a Károly Róbert Főiskolán, egy rendszeresen visszatérő véradó hallgató akár 24 emberéletet is megmenthet tanulmányai alatt.

Borbándi Erik


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
"Víg Ecsédre gyertek házasodni…" - dokumentumfilm az ecsédi lakodalmas hagyományokról
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:09
Reklám
19:12
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:24
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:37
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság