Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kitelepüléses véradás a főiskolán

Kitelepüléses véradás a főiskolán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kétnapos kiszállásos véradást tartottak a Károly Róbert Főiskolán. A Magyar Vöröskereszt gyöngyösi területi szervezete és Bugát Pál Kórház Kht. felkérésére segítettek az intézmény hallgatói. A főiskolán eddig is tartottak már több eredményes véradást, a tavalyi tanév során összesen 376 diák nyújtotta karját.

A főiskola épületének felújítási munkálatai sem akadályozták meg a szervezőket abban, hogy otthonos körülményeket teremtsenek a diákoknak a kiszállásos véradás helyszínén. Az idén első alkalommal 2 napos program szemmel láthatóan több diák számára valóban szórakoztató program volt.

33-an voltak az Anitához hasonló első véradók az első napon. A keddi 81 véradó mellé ma még többen csatlakoztak. Ez – mint ahogy a szervezők mondják – a nem csak szép, de örömteli gesztus a hallgatók részéről.

A Vöröskereszt aktivistái szerint – akiket ezen a két napon az ifjúsági vöröskeresztesek is segítettek munkájukban – a főiskola a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt helyezett a népszerűsítésre. Ezzel együtt a legjobb szervező erő továbbra is a baráti hívó szó.Figyelembe véve, hogy a Vöröskereszt évente kétszer szervez véradást a Károly Róbert Főiskolán, egy rendszeresen visszatérő véradó hallgató akár 24 emberéletet is megmenthet tanulmányai alatt.

Borbándi Erik


Tovább az archívumra