Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Négyessy Zita közel negyedszázada a Heves Megyei Hírlap újságírója

Négyessy Zita közel negyedszázada a Heves Megyei Hírlap újságírója

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kisebb szépirodalmi írásaival gyakran találkozhattak már az olvasók a hírlap hasábjain, első regénye megjelenésére azonban mostanáig kellett várni. Az Egmont nyitányt a napokban mutatták be a Fő téri könyvesboltban.

Mi az, ami egy sikeres újságírót arra ösztönöz, hogy regényt kezdjen írni? Erre a kérdésre keresték a választ a Fő téri könyvesbolt vendégei. Négyessy Zita újságíró esetében elhunyt férj volt az ötletadó, akinek emlékét így kívánta megőrizni a szerző. Másrészt, mint elmondta, az ötvenes évek világát megörökítő történet régóta kikívánkozott belőle.

A regény egy család története, ahogy azt egy kisfiú meséli el naplójában. A naplóból pedig kibontakozik előttünk az 1956-ot megelőző évtized krónikája. A történeti hűség eléréséért Négyessy Zita rengeteg kordokumentumot végigtanulmányozott.

Az, hogy Négyessy Zita új könyvének sok olvasója lesz, már a mostani könyvbemutatón kiderült. Az, hogy sikerül-e neki hűséges olvasókat szerezni, már csak rajta múlik. Jelenleg egy ízig-vérig mai történet megírása foglalkoztatja.

Borbándi Erik


Az Aktuális napi hírei (2009-02-05 )

Tovább az archívumra