Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mind a 120 dolgozó továbbfoglalkoztatását vállalja a nagyrédei hűtőház új tulajdonosa

Mind a 120 dolgozó továbbfoglalkoztatását vállalja a nagyrédei hűtőház új tulajdonosa

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mind a 120 dolgozót tovább foglalkoztatja a nagyrédei hűtőházat február 1-től működtető, a Jászapáti 2000 Mezőgazdasági Zrt.-hez tartozó Jásztész Szövetkezet. A felszámolás alá került Szőlőskert Zrt.-t részletekben értékesíti a felszámoló, így a borászat és a szolgáltató részleg még gazdára vár.

Folyik a munka a nagyrédei hűtőházban, ahol a Szőlőskert Zrt. ellen fizetésképtelenség miatt fél éve indult felszámolási eljárás ellenére sem állt le a termelés. Az új tulajdonos február elsejétől működteti az üzemet – jelentették be a településen. Szolnok megye legnagyobb mezőgazdasági vállalata tavaly 11 milliárdos árbevételt produkált. Most ők vállaltak garanciát a 120 dolgozó továbbfoglalkoztatására, az üzem kapacitását pedig évi 1000 tonnával növelnék, és bővítenék a termékkínálatot is.
Lóczi Miklós hozzátette: a jelenlegi gazdasági környezet nem kedvez ugyan a fejlesztéseknek, de azt remélik, hogy a cég gazdaságosan lesz működtethető. A tulajdonosváltástól sokat vár a település polgármestere is, Nagyréde ugyanis iparűzésiadó-bevételeinek jelentős részétől esett el a Szőlőskert Zrt. csődje miatt.
Úgy tudjuk; még a nyáron gazdára találhat a Szőlőskert borászati üzeme is, amelyet szintén a termelés megtartása mellett kíván értékesíteni a felszámoló.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-02-12 )

Tovább az archívumra