Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Észak-Magyarország turizmusának lehetőségeiről és kihívásairól tartottak egyeztető fórumot Egerben

Észak-Magyarország turizmusának lehetőségeiről és kihívásairól tartottak egyeztető fórumot Egerben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Magyar Turizmus Zrt. Regionális Igazgatóságának képviselői és a Magyar Szálloda Szövetség Északi Régiójának tagjai az eszmecserén ismertették a 2009-re meghirdetett Kulturális Turizmus éve programjait is.

Komoly problémák vannak a vendéglátásban és a szállodaiparban, a válság miatt közel 30%-kal csökkent az idén a vendégek száma a szállodákban. Legnagyobb probléma a cégek kivonulása a csapatépítő tréningek, konferenciák elmaradása. Így most a belföldi turisták jelentik a piacot, őket pluszszolgáltatásokkal, turisztikai csomagokkal próbálják csalogatni. A belföldi turizmus fellendülése azonban veszélybe került az üdülési csekkek megadóztatásával, így az esély is elvész hogy átlag emberekkel töltsék meg a szállodákat – mondta a fórumon Bányai Róbert a Szálloda Szövetség Északi Régiójának vezetője. Az üdülési csekkeknek köszönhetően, jelentősen nőtt a belföldi turizmus, az elmúlt egy év alatt 40 milliárd Ft-os forgalmat hoztak – hangsúlyozta Dr.Nagy Imre az Észak-Magyarországi Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke. Továbbá elmondta: a 2009-2010-re vonatkozó regionális akció tervekben közel 25 milliárd Ft áll rendelkezésre turizmusfejlesztésre. Ebből 18 milliárdot fordítanak attrakció fejlesztésre és közel 5 milliárdot kapacitás bővítésre, szálloda felújításra, hogy még vonzóbbá tegyék az Észak-magyarországi régiót. Az idén a Kulturális Turizmus évében a fesztiválokat kínálják a szakemberek, de emellett a bor és a gasztronómiai rendezvények, a vidéki és falusi hagyományok, kulturális örökségek népszerűsítése is fontos része.

Pásztor Csilla


Az Aktuális napi hírei (2009-02-24 )

Tovább az archívumra