Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A költségvetés elfogadása mellett számos fontos döntést hozott tegnap Gyöngyös képviselőtestülete

A költségvetés elfogadása mellett számos fontos döntést hozott tegnap Gyöngyös képviselőtestülete

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Többek között jóváhagyták az önkormányzati cégek üzleti terveit, és értékelték a testvérvárosi kapcsolatokat is.

A testületi ülés elején Keresztes György, a Polgári Frakció tagja megemlékezett a kommunizmus áldozatairól az országos emléknaphoz kapcsolódva. Ezután elfogadták a városi költségvetést, majd a grémium módosította szervezeti és működési szabályzatát és vagyonrendeletét. A szociális ellátásokról szóló rendeletet pedig alkalmassá tették a hamarosan induló Út A Munkához program alkalmazására.
Első körben áttekintették az Erdélyi tér, illetve Mátrafüred szabályozási programját, Füred alapvetően üdülőövezeti kialakításán nem szeretnének változtatni. Területet biztosítanak egy bemutató csillagvizsgáló számára. Beszámoló hangzott el a testvérvárosi kapcsolatokról, melyeket a jövőben a szomszédos országok magyarlakta területei felé bővítenének.
Tájékozódtak a gyepmesteri feladatokról is: kiderült, hogy sok a városban a kóbor kutya, és sokszor lehetetlen felhívni az illetékes állatorvost. Meghallgatták a GYÖNGYÖK intézmény tavalyi beszámolóját és idei szakmai elképzeléseit. Arról is döntöttek, hogy az önkormányzat bejelenti igényét a Dózsa Síház térítésmentes átvételére az államtól.
A képviselők végül zárt ülésen elfogadták a Sportfolio Kft. a Hulladékkezelő kft, a városi televízió, és a gyöngyösi kórház üzleti tervét.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-03-06 )

Tovább az archívumra