Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bezárták a Hospinvest által működtetett kórházak könyvtárait Heves megyében

Bezárták a Hospinvest által működtetett kórházak könyvtárait Heves megyében

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ez számos félreértésre ad okot. Az orvosi kamara képviselői tiltakoznak, a kórház viszont cáfolja, hogy ez problémát jelentene az orvosok számára.

Hatvanban, Parádon, Egerben és Gyöngyösön is megszüntették a kórházak könyvtárait, miután a Hospinvest ZRT. átvette az irányítást – állítja Pócs Alfréd a megyei orvosi kamara elnöke. Úgy véli: az orvosok nem tudnak hozzájutni számos pótolhatatlan folyóirathoz és könyvhöz.

A könyvtár megszüntetésével számos 18-19. századi hivatkozás és régi műtéti leírás is kikerült az orvosok kezéből. A túlterhelt orvosoknak nincs idejük a városi könyvtárba járni, így pótolhatatlan veszteséget érte őket.

Kovács Andrea a Gyöngyösi Bugát Pál kórház ügyvezetője elmondta: a könyvtár épületét már nem tudták fenntartani ezért zárták be, de az összes szakkönyvet és folyóiratot szétosztották a dolgozók között. Amire pedig nem volt igény, azt átadták a városi könyvtárnak.

A Bugát Pál kórház dolgozóinak megfelelt ez a megoldás – hangsúlyozta az ügyvezető. A friss szakmai folyóiratok pedig járnak az intézménynek, így mindenki naprakész lehet.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2009-03-10 )

Tovább az archívumra