Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szakmai napot rendezett a helyi munkaügyi központ a gyöngyösi kistérségi települések önkormányzati dolgozóinak

Szakmai napot rendezett a helyi munkaügyi központ a gyöngyösi kistérségi települések önkormányzati dolgozóinak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az „Út a munkához” program részleteiről tájékoztatták a megjelenteket. A közhasznú munka keretében Gyöngyösön a terek szerint idén a tavalyi 33 ember helyett 200-at foglalkoztatnának.

A munkaügyi központ adatai szerint Gyöngyösön csaknem 1300 volt a nyilvántartott álláskeresők száma tavaly év végén. Ebből rendszeres szociális segélyben mintegy 350-en részesültek, de csupán 33 –an végeztek a városban közhasznú munkát. Az út a munkához program nekik, a tartósan munkanélkülieknek, vagyis a segélyből élőknek kíván segíteni.

Óriási szerepük van a települések önkormányzatainak, hisz a jövőben ők adnak munkát ezeknek az embereknek. Gyöngyösön a tervek szerint az idén 200 közcélú munkást foglalkoztatnának. 2008-ban a 24 településen összesen 227-en láttak el ilyen formában közfeladatot. De a program azoknak is segít, akik nem fejezték be az általános iskolát.

A Rendelkezésre Álló Támogatás tehát, továbbra is jár majd azoknak, akik beülnek az iskolapadba, azoknak azonban nem, akik ugyan munkára képesek lennének, de nem akarnak dolgozni.

Hliva Éva


Tovább az archívumra