Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A gyöngyösi védelmi bizottság ülésén szó volt a települések ár-és belvízvédelmi feladatairól, amit a Heves Megyei Védelmi Bizottság írt elő egy többszintű felkészítési gyakorlattal együtt

A gyöngyösi védelmi bizottság ülésén szó volt a települések ár-és belvízvédelmi feladatairól, amit a Heves Megyei Védelmi Bizottság írt elő egy többszintű felkészítési gyakorlattal együtt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tájékoztatón a rendőrség, a tűzoltóság, és az érintett társszerveket munkatársait is részt vettek.

A megyei bizottság felkészítési programja a települések ár és belvízvédelmi feladatairól a megelőzésről és a további tervekről szól. Pályázati pénzből, 5 millió forintot nyertek el a helyi védelmi bizottságok, ebből finanszírozzák a felkészítési programokat. A megyében 5 helyen, Gyöngyösön, Egerben, Füzesabonyban, Hevesen és Hatvanban működik védelmi bizottság.
Az ülésen nemcsak a rendőrség és a tűzoltóság emberei vettek részt, hanem különböző társszervek is, mint a polgárőrség, az ÁNTSZ illetve a környező települések polgármesterei. Ismertették a most alakult Árvízvédelmi csoportok feladatait is.
A megbeszélésen nemcsak az ár-és belvízvédelemről, hanem a katasztrófavédelem jogi szabályozásairól, a települések tűzmegelőzési feladatairól valamint a járványokról, azok megelőzéséről és a védekezésről is beszéltek.
Hliva Éva

Tovább az archívumra