Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A városi hulladékkezelő Zrt. márciustól már csak azokból a hulladéktárolókból viszi el a szemetet, amelyeket nyitva találja

A városi hulladékkezelő Zrt. márciustól már csak azokból a hulladéktárolókból viszi el a szemetet, amelyeket nyitva találja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A táras házak közös képviselőit már február értesítették a változásról. A hulladéktárolókat a szemét szállítás napján reggel 7-tól kell nyitva tartani.

Ezekből a kulcsokból kellett kiválasztani, melyik kulcs melyik lakatot nyitja. Ez okoz gondot több társasház hulladéktárolójánál, vagyis az hogy a hulladékszállítók a lakatot nyitva találják-e a szemétszállítás napján, vagy sem. Márciustól a megszokottól eltérően már csak azokat az edényeket ürítik ki, amelyekhez kulcs nélkül is hozzáférnek. A lakók ki is nyitják a tárolót, de nem mindig akkor jön a kukásautó, amikor várják.
Az ügyvezető szerint ez csak félreértés lehet.
A tároló megépítésére az önkormányzat kötelezte a társasház lakóit, ez ellen nem is volt kifogásuk.
Az igazán jó módszer még nem született meg, a lakók azt mondják miért nem rendszerezik a kulcsokat, a cég szerint nem az ő feladatuk a tároló kinyitása, de dolgoznak a megoldáson.
Ez a mesterkulcsos megoldás azonban biztos, hogy térítés köteles lenne.

Az Aktuális napi hírei (2009-03-13 )

Tovább az archívumra