Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kulturális egyesületek, gazdasági és civil szervezetek is részt vettek a legutóbbi Dél-Mátra Egyesület megbeszélésén

Kulturális egyesületek, gazdasági és civil szervezetek is részt vettek a legutóbbi Dél-Mátra Egyesület megbeszélésén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Domoszlón ez alkalommal nemcsak a Leader – program legújabb fejleményeiről beszéltek, hanem a Zagyvaság Vidékfejlesztési Egyesülettel is szorosabb együttműködésre számítanak a jövőben.

A Dél-Mátra Egyesület megbeszélésén számos egyesület, civil szervezet és magánember érdeklődött a pályázatok iránt. Ötletelni, javaslatokat tenni, és tapasztalatokat cserélni is jó alkalomnak bizonyult ez a fórum. Gyurkó Béla elnök elmondta a legutóbbi Leader programban egy olyan vidékfejlesztési stratégiát dolgoztak ki, amelynek ez a fórum fontos állomása.

Horton szintén tartottak egy hasonló megbeszélést, a két egyesület a Dél-Mátra és a Zagyvaság, még szorosabbra fűzné a kapcsolatot, sőt a jövőben megyeszerte összefogná az akciócsoportokat.

A mostani találkozó elsődleges célja, hogy az önkormányzatok és vállalkozások mellett még több civil szervezet csatlakozzon a programhoz.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program harmadik tengelyében az egyesület által elnyerhető összeg közel 800 millió forint, ezt a beadott pályázatok összege már most meghaladta – tette hozzá Gyurkó Béla.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-03-16 )

Tovább az archívumra