Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fokozottan ellenőriznek régiónkban is a fogyasztóvédelmi hatóság emberei

Fokozottan ellenőriznek régiónkban is a fogyasztóvédelmi hatóság emberei

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A húsvéti akció március 16.-tól négy héten át tart, próbavásárlásokra elsősorban az élelmiszerboltokban kell számítania. A Felügyelőség főleg a húsvéti sonkát, a csokinyuszit és a tojásokat vizsgálja majd meg.

A fogyasztóvédők a húsvéti akcióban az élelmiszerboltokban, húsboltokban, nagyobb áruházláncokban vizsgálódnak majd. Szezonális húskészítményeket, húsvétra jellemző édesipari termékeket néznek át.

A reklám újságokban hirdetett húsvét előtti akciós termék igen népszerűek, azonban a polcokon a vásárló már nem biztos, hogy mindig meg is találja ezeket. A fogyasztóvédelem ezt is ellenőrzi majd. Akár hentesüzlet, akár élelmiszerbolt, a fogyasztóvédők szerint mindenhol figyelni kell, hogy szerepel-e a címkéken a lejárati idő, a gyártó, és a termék összetétele.

A tavalyi Kikelet elnevezésű húsvéti fogyasztóvédelmi akcióban országszerte a mintegy 800 ellenőrzött kereskedelmi egységből több mint 60 százalékuknál találtak valamilyen problémát. A kiszabott bírságok összege csaknem 76 millió forint volt tavaly.

Hliva Éva


Az Aktuális napi hírei (2009-03-18 )

Tovább az archívumra