Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 95. születésnapja alkalmából köszöntötték Tresó Kálmánnét a Mátrafüredi idősek otthonában

95. születésnapja alkalmából köszöntötték Tresó Kálmánnét a Mátrafüredi idősek otthonában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Terike nénin kívül számos társa ünnepelte még születésnapját és névnapját is, akiket Hiesz György Gyöngyös polgármestere virággal köszöntött.

Verssel köszöntötték Terike nénit 95. születésnapja alkalmából a Mátrafüredi idősotthon dolgozói. Hiesz György polgármester pedig egy nagy csokor virággal és egy tortával kívánt jó egészséget a közel 100 esztendőt megélt néninek.

Terike néni Markazon egy nehéz sorsú család gyermekeként látta meg a napvilágot 1914-ben. 7 testvérével csak általános iskolába tudtak járni, ám a családra jellemző, hogy a hölgyek többsége szép kort él meg. 1935- bent ment férjhez, két fia született egyikőjük ott él vele a z idősek otthonában. Férje 1986-ban hunyt el. Terike néni még 90 éves korában is kertészkedett és süteményekkel várta unokáit. Elmondása szerint az ő életének értelme: szeretettel adni. Az elmúlt évek alatt túl volt egy infarktuson és egy combnyaktörésen. Mozgása korlátozott egészsége folyamatosan romlik.

Nem szívesen hagyta ott Markazt, ám belátta, hogy itt az idősek otthonában vigyázni fognak rá, és a társai között, még betegsége ellenére is jól érzi magát, ezt bizonyítja, hogy számos lakótársával együtt ünnepelte a saját és mások születésnapját névnapját is.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2009-03-20 )

Tovább az archívumra