Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az Állami Számvevőszék elnöke sem nyugtatta meg a Gyöngyösön összegyűlt ifjú közgazdászokat

Az Állami Számvevőszék elnöke sem nyugtatta meg a Gyöngyösön összegyűlt ifjú közgazdászokat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Dr. Kovács Árpád szerint az ország egymaga nem oldhatja meg súlyos gazdasági problémáit. Hitel nélkül nem kezelhető a válság – vélte a szakember.

Az idei év célja a működőképesség fenntartása – mondta Kovács Árpád, az állami számvevőszék elnöke. Illúzióvá válik a közeljövőben a fenntartható fejlődési pálya elérése, mert a várható sarokszámoktól elrugaszkodva tervezték meg a 2009-es költségvetést – jegyezte meg a szakember.

Kovács Árpád kifejtette: az elrontott kormányzati tervezés után akármit a gazdaságpolitika irányítói bármit csinálnak, 1300 milliárd forintos lyuk marad a magyar állami büdzsében. A reformokhoz szerinte egyébként is politikai egység kellene.

A konferencián Magda Sándor Kádár Béla közgazdász professzort a főiskola saját díjában, a Pro Progressio-díjban részesítette. A rektor hangsúlyozta: Kádár Béla már a kilencvenes évek elején, a gyöngyösi főiskolán frissen indult közgazdászképzésnél ott bábáskodott, ezzel érdemelte ki az elismerést.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-03-23 )

Tovább az archívumra