Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közvetlen rádióösszeköttetésbe kerülhet a Vak Bottyán rádióklub Simonyi Károly magyar származású űrturistával április elején

Közvetlen rádióösszeköttetésbe kerülhet a Vak Bottyán rádióklub Simonyi Károly magyar származású űrturistával április elején

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Két kérdést tehet fel egy kiválasztott diák, a válasz pedig egyenesen Simonyitól érkezik majd ide Gyöngyösre.

1970-től, az intézmény megalapítása óta létezik amatőr rádióklub a Vak Bottyán János Szakközépiskolában. Jelenleg 37 tagot számlálnak, és hetente gyűlnek össze, hogy hobbijuknak szenteljék szabadidejüket.

A közeljövőben egy nagy esemény részese lehet a klub. Közvetlen rádióösszeköttetésbe kerülhetnek a magyar származású űrturistával, Simonyi Károllyal. Az interneten nyomon lehet követni az űrállomás útját, és amint ez látszik is, most nem országunk felett jár. A jövő hét végén azonban fölénk ér, így létrejöhet majd a párbeszéd az állomás és Gyöngyös között. Simonyi két évvel ezelőtt már járt az űrben, és akkor is beszélhettek vele a bottyánosok. Az országban 8 rádióklub kapott újabb lehetőséget.

Három esemény várható a jövő hét végén. Pénteken közvetlenül a gyöngyösi klubban nyílik majd lehetőség egy rövid beszélgetésre, szombaton különféle mobil eszközökről próbálnak majd kapcsolatot létesíteni a világűrrel, az ezt követő vasárnap pedig diákok tehetik fel kérdésüket Simonyi Károlynak a budapesti Puskás Tivadar Távközlési Technikumban. Bemutatkozó levél alapján választották ki azt a gyöngyösi szerencsést, aki személyesen is kapcsolatba kerülhet majd az űrhajóssal.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2009-03-27 )

Tovább az archívumra