Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pénteken több, mint egymilliárd forintot zárolt a HospInvest pénzéből a cég számlavezető bankja

Pénteken több, mint egymilliárd forintot zárolt a HospInvest pénzéből a cég számlavezető bankja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az intézkedést követően a vállalatcsoport csődvédelmet kért, s azt ígérik, hogy hamarosan rendeződik anyagi helyzetük.

Kollányi Gábor szerint az eset tanulsága, hogy újra kell gondolni” a bankokkal a jövőt, s folytatni kell az ősszel megkezdett tárgyalásokat egy új, tőkeerős nemzetközi szakmai befektető bevonásáról.

Közölte: a megye polgármesterei a hétvégi egyeztetésen azt mondták, mögötte állnak, míg a helyzet rendezése jó irányba halad. A városvezetők azonban folyamatos tájékoztatást kértek tőle a következő hónapokban.

Hiesz György, Gyöngyös polgármestere is, hiszen ő is csak a péntek esti hírekből értesült a HospInvest anyagi problémáiról. Szerinte barátságtalan gesztus volt a banktól, hogy egy le nem járt hitelt minősített lejárttá, és leemelte az összeget a cég folyószámlájáról – tudván, hogy itt betegellátásról van szó.

Hozzátette: ha mégis baj lesz, akkor leülnek a céggel tisztázni a hogyan továbbot. Ma a három kórház dolgozóit is tájékoztatták a részletekről.

Húsvét előtt elnapolhatnak egyes nagy műtéteket, de a betegeken nem spórol a cég, ahogy eddig sem tette- mondta Dr. Tóth János. A szakszervezet is bízik a helyzet javulásában.

A Fidesz viszont bírál, szerintük várható volt, hogy bekövetkezik a pénzügyi probléma.

Egyelőre tehát az ígéretek biztosak, hogy minden dolgozó megkapja a fizetését húsvét előtt.

Faragó Zoltán


Tovább az archívumra